Η σελίδα ανοίγει...

Όσο υπάρχει ήλιος, κάθε σπίτι μπορεί να έχει δωρεάν ρεύμα

Ζεις στην Ελλάδα, στη χώρα με τον ομορφότερο ήλιο στην Ευρώπη. Έχεις δικαίωμα να παράγεις το δικό σου ρεύμα δωρεάν. Να μην εξαρτάσαι αποκλειστικά από τη ΔΕΗ ή οποιονδήποτε άλλο προμηθευτή σου τάζει μία μικρή έκπτωση. Να ρυθμίζεις τη ζωή σου και όχι τις οφειλές ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ​δράσεις που κάναμε μαζί άνοιξαν το δρόμο για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον ελληνικό ήλιο και την εξοικονόμηση ενέργεια​ς​. ​Άλλαξαν τη ζωή ​πολλών παιδιών που δεν θα κρυώσουν ποτέ ξαν​ά και ​πολλών οικογενειών που είδαν το λογαριασμό του ρεύματός τους να μειώνεται κατά 80%​.

Όλα ξεκίνησαν με ένα

ηλιόλουστο χωριό

Το 1996 είχαμε ένα όνειρο: να μπορεί κάθε σπίτι στην Ελλάδα να παράγει τη δική του ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο, τον μεγαλύτερο και ανεκμετάλλευτο φυσικό πλούτο της χώρας μας. Ξεκινήσαμε τη δράση μας από την Κρήτη, στην περιοχή όπου η ΔΕΗ είχε σχέδια να εγκαταστήσει νέο πετρελαϊκό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής. Σταθήκαμε στο πλευρό των κατοίκων του χωριού Γούδουρας που αντιστέκονταν σε αυτά τα σχέδια και μαζί τους δημιουργήσαμε το πρώτο ηλιακό σχολείο της χώρας, αποδεικνύοντας ότι δεν χρειαζόμαστε τα βρώμικα και ακριβά ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ενέργειας.

Δες περισσότερα >

about img

Το 1996 ξεκινήσαμε περιοδεία στην Κρήτη με την κινητή ηλιακή μονάδα CYRUS με σκοπό την προώθηση της ηλιακής ενέργειας στο μεγαλύτερο νησί της χώρας

Με συναυλίες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές που ηλεκτροδοτήθηκαν αποκλειστικά από τον ήλιο, 10.000 Κρητικοί ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα της ηλιακής ενέργειας

about img
about img

Εγκαταστήσαμε φωτοβολταϊκό σύστημα στο Δημοτικό σχολείο του Γούδουρα. Οι κάτοικοι ξεσπούν σε κλάματα όταν το ρολόι της ΔΕΗ "γυρίζει" ανάποδα

20 χρόνια με τη

δύναμη του ήλιου

Με υπομονή και επιμονή ακολούθησαν 20 χρόνια γεμάτα δράσεις, μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα που αυτό που ονειρευτήκαμε συμβαίνει ήδη και αλλάζει τη ζωή όλων μας. Ο δρόμος δεν ήταν καθόλου εύκολος, όπως και ακόμα δεν είναι. Η στροφή της Ελλάδας προς την ηλιακή οικονομία όμως είναι πλέον αναπόφευκτη και αν γίνει σωστά θα βοηθήσει κάθε νοικοκυριό να εξοικονομήσει χρήματα με τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα υποστηρίξει την ενεργειακή επανάσταση που εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

about img

Στα τέλη του 1996 παρουσιάσαμε τον πρώτο πρακτικό οδηγό
 για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κατοικίες. 1.000 πολίτες δήλωσαν ότι θα τοποθετούσαν φωτοβολταϊκά στο σπίτι τους, αν η κυβέρνηση παρείχε κίνητρα.

Το 2005, μετά από δράσεις μας, αναβάλλεται η κατασκευή νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στην Μυτιλήνη και οι τοπικές αρχές δεσμεύονται επενδύσεις σε ΑΠΕ.

about img
about img

Μετά από 5 χρόνια συνεχών δράσεών μας, το 2009 υιοθετούνται οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στον οικιακό τομέα

Όλοι το προτιμούν

ζεστό

Αλλά ήταν παγωμένο. Ένα σχολείο που έμπαζε από παντού όπως εκατομμύρια άλλα κτίρια στην Ελλάδα. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζέστη. Με τη σημαντική βοήθεια των υποστηρικτών μας, το διεκδικήσαμε και αναβαθμίσαμε ενεργειακά το δημοτικό σχολείο στους Στρόπωνες Ευβοίας ώστε να αντέχει στο κρύο το χειμώνα. Μαζί χαρίσαμε στα παιδιά του χωριού τον κατάλληλο χώρο για να στεγάσουν τα όνειρά τους.

Δες περισσότερα >

about img

Χάρη στην οικονομική υποστήριξη 2.005 ανθρώπων, αναβαθμίσαμε ενεργειακά το σχολείο στους Στρόπωνες Ευβοίας

Προσθέσαμε μόνωση στο κτίριο, βάλαμε σύγχρονα κουφώματα και αντικαταστήσαμε τον λέβητα πετρελαίου με λέβητα βιομάζας.

about img
about img

Αποδείξαμε ότι η λύση στην ενεργειακή φτώχεια είναι η εξοικονόμηση ενέργειας: σπίτια που παράγουν σωστή και οικονομική θέρμανση.

Αξίζουν ένα ζεστό σπιτικό.

Όπως και εσύ!

Το 2015 ψηφίζεται επιτέλους ο νόμος της αυτοπαραγωγής, δηλαδή η δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για ιδιοκατανάλωση στο κτίριό μας. Αποδεικνύουμε τα οφέλη της αυτοπαραγωγής με μία πολύ σημαντική δράση: δημιουργούμε ένα ζεστό σπιτικό για την Κατερίνα, τη Μαρία και 10 ακόμη άπορα ή κακοποιημένα κορίτσια στη Στέγη Θηλέων Π. Φαλήρου “Άγιος Αλέξανδρος”. Αντικαθιστούμε το πετρέλαιο με φωτοβολταϊκά και αντλίες θερμότητας, εξασφαλίζοντας έτσι δωρεάν και καθαρή θέρμανση για πάντα!

Δες περισσότερα >

about img

1.633 άνθρωποι στήριξαν οικονομικά την προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τη Στέγη Θηλέων στο Π. Φάληρο.

Αντικαταστήσαμε το λέβητα πετρελαίου με ηλεκτρικές αντλίες θερμότητας και τοποθετήσαμε φωτοβολταϊκά που θα παράγουν δωρεάν ρεύμα.

about img
about img

Δωρεάν θέρμανση για τη Στέγη σημαίνει όφελος έως και 12.000€ το χρόνο. Χρήματα που τώρα μπορούν να αξιοποιηθούν για τις πραγματικές ανάγκες των κοριτσιών!

Ένα φωτεινό μέλλον

για όλους

Το καλοκαίρι του 2015, τη στιγμή που η χώρα μας βίωνε τις πιο δύσκολες επιπτώσεις των capital control, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο για να αναδείξουμε μια από τις πιο παραγνωρισμένες αιτίες της οικονομικής κρίσης – την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα. Μέσα από την εκστρατεία μας στο Indiegogo, αποδείξαμε έμπρακτα ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει άμεσα τον ήλιο - τον πιο ισχυρό και διαχρονικό φυσικό πλούτο της, που έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητος.

Δες περισσότερα >

about img

Στη Ρόδο, πολύ σύντομα 6 οικογένειες θα έχουν δωρεάν ρεύμα από φωτοβολταϊκά συστήματα

Χάρη στην εκστρατεία crowdfunding 'Solarize Greece', συγκεντρώθηκαν $42,248 από περισσότερα από 1000 άτομα απ’ όλο τον κόσμο

about img
about img

Απλούς πολίτες που μοιράζονται μαζί μας το όραμα οτι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση αξιοποιώντας τον μεγαλύτερό της φυσικό πόρο

Η ηλιακή ενέργεια

αλλάζει την Ελλάδα

Τον Νοέμβρio του 2015 παρουσιάσαμε την πρότασή μας για το πώς μπορεί η Ελλάδα να υλοποιήσει ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης ηλιακής ενέργειας σε 1.000.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Σήμερα 1 στα 3 ελληνικά νοικοκυριά, αδυνατεί να καλύψει τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και το πετρέλαιο θέρμανσης. Ήρθε η στιγμή να επενδύσουμε σε εμάς και τα σπίτια μας, αξιοποιώντας τον σημαντικότερο φυσικό μας πόρο, τον ήλιο.

Δες περισσότερα >

about img

Από την ενεργειακή αναβάθμιση 700.000 κτιρίων, κάθε νοικοκυριό εξοικονομεί 1.000 ευρώ/ χρόνο, ενώ δημιουργούνται 30-35.000 θέσεις εργασίας ετησίως.

Η δωρεάν εγκατάσταση 2 kW φωτοβολταϊκών σε 300.000 νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος θα καλύψει το 70% των αναγκών τους σε ηλεκτρικό ρεύμα...

about img
about img

...ενώ θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας στη χώρα μας. Μία ηλιακή επανάσταση για την Ελλάδα, με έμφαση στα νοικοκυριά και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Σπίτι με δωρεάν ρεύμα...
σε 5 απλά βήματα:

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται βρώμικα και ακριβά ορυκτά καύσιμα όταν μπορεί να έχει δωρεάν και απεριόριστη ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο. Πλέον με την αυτοπαραγωγή (net-metering) έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε ένα φωτοβολταϊκό στο σπίτι μας για να παράγουμε τη δική μας καθαρή και δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο για ιδία χρήση (και όχι για πώληση).


  • Καταρχήν πόσα πάνελ χρειάζεσαι; Δες στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πόσες κιλοβατώρες (kWh) καταναλώνεις κάθε χρόνο. 1kW = 4 πάνελ = 1.400 kWh/έτος
  • Βρες έναν ειδικευμένο εγκαταστάτη για να ξεκινήσεις τη διαδικασία.
  • Κάνε αίτηση στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ
  • Το αργότερο μετά από ένα μήνα, ο ΔΕΔΔΗΕ σου κάνει προσφορά σύνδεσης
  • Υπόγραψε τη νέα συμφωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ και ξεκίνα την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος
Τώρα μπορείς να παράγεις και να καταναλώνεις το δικό σου δωρεάν ηλιακό ρεύμα, μειώνοντας έως και 80% το λογαριασμό της ΔΕΗ!

Μάθε περισσότερα για την αυτοπαραγωγή >

Όλα αυτά έγιναν χάρη στις δωρεές ανθρώπων σαν εσένα. Στήριξέ μας!