Εκπαίδευση αγροτών στην
καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών

Ημερίδα κτηνοτροφικό κουκί

Μετά από δεκάδες επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας και συζητήσεις με παραγωγούς που αναζητούν βιώσιμες λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, διαπιστώσαμε ότι χιλιάδες παραγωγοί ενδιαφέρονται να στραφούν στην καλλιέργεια και χρήση ελληνικών κτηνοτροφικών φυτών. Το βασικό εμπόδιό τους είναι ότι δεν βρίσκουν την απαραίτητη υποστήριξη και τεχνική γνώση ώστε να γνωρίσουν αυτές τις καλλιέργειες και να εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις τους.

Προκειμένου να ενδυναμωθούν εκπαιδευτικά οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να στραφούν στην καλλιέργεια ελληνικών κτηνοτροφικών φυτών, η Greenpeace ξεκίνησε διετές πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαίδευση αγροτών στα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά».

Στόχοι του προγράμματος είναι η εκπαιδευτική ενδυνάμωση και παροχή τεχνικής γνώσης σε παραγωγούς, καθώς και η μεταφορά της σχετικής εμπειρίας σε μεγαλύτερη κλίμακα. Έτσι θα μπορέσουν να κινητοποιηθούν οι αγροτικές κοινότητες της χώρας και να αναζωογονηθεί η ελληνική ύπαιθρος και η οικονομία της χώρας, προσφέροντας νέες ευκαιρίες και θέσεις εργασίας σε χιλιάδες παραγωγούς.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Greenpeace είναι δωρεάν και ανοιχτό σε όλους τους παραγωγούς που ενδιαφέρονται για τα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές ημερίδες για αγρότες και κτηνοτρόφους, συζήτηση με ειδικευμένο γεωπόνο για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και διανομή εγχειριδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών.

Ημερίδα κτηνοτροφικό κουκί

Ημερίδες που υλοποιήθηκαν

Κτηνοτροφικό κουκί, μια καλλιέργεια με μέλλον: Παρουσιάση των καλλιεργητικών τεχνικών, των αποδόσεων και των οικονομικών στοιχείων της καλλιέργειας του κτηνοτροφικού κουκιού, καθώς και της χρησιμότητάς του ως ζωοτροφής και ως εναλλακτικής πρότασης αντί της χρήσης μεταλλαγμένης σόγιας. Στους αγρότες και κτηνοτρόφους που παρευρέθηκαν μοιράστηκε το εγχειρίδιο καλλιέργειας κτηνοτροφικού κουκιού.

ΠΟΥ: Σκούρτα Βοιωτίας (Δερβενοχώρια)
ΠΟΤΕ: Νοέμβριος 2014

Κτηνοτροφικά λούπινα: μία καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη: Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ). Το λούπινο, όπως και το κουκί, αποτελεί την καλύτερη επιλογή αντικατάστασης της σόγιας στις ζωοτροφές με ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά. Στους αγρότες και κτηνοτρόφους που παρευρέθηκαν μοιράστηκε το εγχειρίδιο καλλιέργειας κτηνοτροφικού λούπινου.

ΠΟΥ: Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός, Δορκάδα Θεσσαλονίκης
ΠΟΤΕ: Κυριακή 26 Απριλίου 2015 | 10.00

Κτηνοτροφικά κουκιά και λούπινα: καλλιέργειες για το μέλλον

ΠΟΥ: Αίθουσα Συνεδριάσεων (Διοικητήριο) του Δημαρχείου, Πολύγυρος Χαλκιδικής
ΠΟΤΕ: Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 | 11:00

Κτηνοτροφικά λούπινα: μία καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη

ΠΟΥ: Αίθουσα Φιλοτεχνικού Ομίλου, Λεβίδι Αρκαδίας
ΠΟΤΕ: Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 | 19.00

Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη

ΠΟΥ: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Σουλίου, Παραμυθιά Θεσπρωτίας
ΠΟΤΕ: Σάββατο 23 Απριλίου 2016 | 11.00

Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη

ΠΟΥ: Αίθουσα Μανώλη Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω) στο Ηράκλειο, Ανδρόγεω 2
ΠΟΤΕ: Τρίτη 17 Μαϊου 2016 | 18:00


Επόμενες ημερίδες

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη ημερίδα